Припомняме, че вчера (31 януари) полицията във Върна задържа 39-годишен мъж

...
Припомняме, че вчера (31 януари) полицията във Върна задържа 39-годишен мъж
Коментари Харесай

От 1 до 6 години лишаване от свобода грозят мъжа, измамил варненката, търсила кръводарител

Припомняме, че през вчерашния ден (31 януари) полицията във Върна задържа 39-годишен мъж от Русе, измамил жена, която е търсила кръводарител. След незабавни полицейски дейности, се оказа, че русенецът е доста добре прочут на полицията и осъждан за обири и измами.

Измамникът убедил потърпевшата да му преведе 650 лв., за която сума е трябвало да подари кръв, само че мъжът не спазил обещанието си. Близка на излъганата жена се нуждаела от кръв от рядка група за животоспасяваща интервенция. Затова тя потърсила помощ в интернет, оповестиха от Българска национална телевизия.

" Затова е прибегнала до обществена мрежа, в която има група, в която тя се е присъединила и е потърсила тази рядка кръвна група. Тя е търсила кръводарител и човек с подправен профил се е отзовал, като е заречен, че против избрана сума ще й даде записка за дарена кръв ", сподели Светла Златева, представител на ОД на МВР-Варна.

" Той още веднъж е изискал известна сума пари, които да бъдат преведени и по този начин дружно с сътрудниците от МВР-Русе, причинителят е бил арестуван ", сподели още Светла Златева, представител на ОД на МВР-Варна.

Пред районните центрове по кръводаряване постоянно могат да се видят хора, които оферират кръводаряване на хора в потребност против възнаграждение. Измамниците разчитат на това, че хората, които търсят кръв са обезпокоени за живота на своите близки и са подготвени на всичко.

“Никой пациент, който има потребност от незабавно кръвопреливане, не е останал без нужната кръвна съставна част. Затова поучавам околните да се успокоят, не да считат, че в случай че не намерят кръвта, техният непосредствен ще погине. Да помислят към кого да се извърнат. И да не се обръщат към вънстоящите хора ", сподели доктор Жанина Йорданов, Районен център по трансфузионна хематология – Варна.

От Варненската районна прокуратура обявиха, че за измамата мъжът от Русе може да бъде осъден с 1 до 6 години отнемане от независимост.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР